metode rada

 

THETA HEALING

Theta Healing je tehnika energetskog iscjeljivanja koja kroz meditativni proces donosi fizičko, psihološko i duhovno iscjeljenje kroz usredotočenu molitvu Stvoritelju (u obliku u kojem ga mi osobno doživljavamo; Bog, Budda, Isus, Alah, Jahve, Božica…). Bez obzira na to što se kroz tehniku obraćamo Stvoritelju, ova tehnika nema vjersku pripadnost već je univerzalna za svako biće koje postoji. Postupci nemaju ograničenja u pogledu dobi, spola, rase ili religije, primjenjivi su i na životinjama i na biljkama.

Kakav je postupak?

Ako osoba nije sigurna u čemu je problem, sesija započinje intuitivnim očitavanjem. Terapeut dobiva informacije o problemu i trenutnom stanju te klijentu predlaže rješenje. Rješenje se dobiva kroz meditativni proces i tek uz odobrenje klijenta se procesuira.

Tehnika nije dopuna ili nadomjestak profesionalnoj medicinskoj njezi ili tretmanu.

 

WINGWAVE

Wingwave metoda se uspješno primjenjuje za uklanjanje blokada i strahova kroz razgradnju negativnih osjećaja vezanih za stresne događaje. Oni mogu biti vrlo stari (traume iz djetinjstva) ili se odvijaju u tom trenu (par minuta prije izlaska na pozornicu, prije utrke ili sl.). Metodu se također koristi za povećanje kreativnosti, podizanje samopouzdanja, rast motivacije, osnaživanje tima, mentalnu pripremu za vrhunsku izvedbu te je primjenjiva i na djeci.

 

Kako radi?

Wingwave koristi kombinaciju bilateralne stimulacije moždanih hemisfera u budnoj REM fazi i taktilnu metodu za brzo otpuštanje stresa i blokada, neke tehnike NLP-a kojima se identificiraju emocionalne blokade i miostatski test za potvrdu stanja i/ili učinka metode. Metoda je brza i učinkovita. Do potpunog oslobađanja potencijala pojedinca potrebno je nekoliko sesija.

 Wingwave je nazvan prema krilima (wings) leptira, koji je i zaštitni znak ove metode. Naime, metaforički zamah krila jednog leptira u pravom trenutku, na pravom mjestu može promijeniti klimu na cijeloj Zemlji. Upravo tako djeluje i ova metoda. Stimulacijom obje polutke našeg mozga u pravom trenutku na pravi način dobivamo optimalnu funkciju koja omogućava „visoki let i sigurno slijetanje“.

Wingwave je znanstveno dokazana metoda koja je 2014. godine bila nominirana od strane Association for Business Psychology’s Workforce Expirience Awards u kategoriji „Excellence in Coaching or Training“ i osvojila coaching pehar. 

 

NLP

Što mi NLP nudi?

NLP nudi mnogo različitih alata i tehnika primjenjivih u privatnom i u poslovnom životu, usmjeren je na komunikaciju i na odnose, na rješavanje konflikata, na razvoj vještina koje pridonose uspješnoj realizaciji ciljeva, na osobni rast i razvoj, na prihvaćanje različitosti sa svrhom realizacije svojih ciljeva, na kreiranje vlastitog uspjeha u svim područjima života.

Jednom riječju, NLP se bavi izvrsnošću.

NLP je svoje temelje pronašao u preko dvadeset psiholoških metoda od kojih je preuzeo sve ono što daje brze i učinkovite rezultate na jednostavan način. Upravo radi toga NLP je razumljiv i pristupačan za svakoga tko želi više u svom životu.

Što znači NLP?

Neuro Lingvističko Programiranje

Neuro – povezuje neurološke procese u mozgu s realnošću koju doživljavamo i pojašnjava nam način kako tumačimo svoju stvarnost. Naime, putem naših osjetila primamo naše senzorne informacije koje integriramo i kreiramo svoje ponašanje. Tako ćemo pri osjetu hladnoće obući kaput, pri osjetu dima gasiti vatru, pri velikoj buci ćemo zaštititi uši i slično.

Lingvističko – ono koje se odnosi na komunikaciju, na jezik i govor. Međutim. NLP koristi i verbalnu, ali i velikim djelom neverbalnu komunikaciju. Na neverbalnoj komunikaciji, prepoznavanju govora tijela, na mimici lica, NLP temelje se neke od komunikacijskih tehnika NLP-a.

Programiranje je u stvari reprogramiranje naših postavki. Učenjem NLP tehnika i alata mi mijenjamo način razmišljanja, svjesno reprogramiramo sami sebe kako bi ostvarili uspjeh primjenjujući nove strategije, navike i znanja.